Daniel Collin ny strateg på Vinter

Mediebyrån MEC:s tidigare vd Daniel Collin går till kommunikationsbyrån Vinter. 

Jag vill jobba med människor som är positiva, professionella och prestigelösa. Allt detta tycker jag finns hos Vinter, säger Daniel Collin.
 –   Vi känner att behovet av medieanalys, taktiska kanalval och seniort kundstöd växer, där stärker Daniel Vinters erbjudande, säger Helena Eriksson, vd, Vinter.

Utvecklingen går snabbt. Kanaler föds och dör, bokstavligt talat. Och i mixen står medieköparen och försöker sortera upp målgrupper och relevanta kanaler. Ett arbete som blir allt mer centralt och affärskritiskt för de som vill optimera effekt och förflytta sig offensivt på marknaden.


Helena Eriksson, vd, Vinter:


 –   Vi har sedan ett par år sett en tydlig förskjutning där vi får en allt mer strategisk roll hos kunden där vi måste möta behovet av att kunna förstå och förutse mediernas utveckling. Här är det viktigt att vi stärker Vinter och med Daniel Collin får vi in just en erfaren medieanalytiker som befunnit sig exakt i smärtpunkten där utvecklingen sker. Vi tror att vi som byrå måste axla en allt större roll för våra kunder för att kunna leverera den kundnytta vi vill.


Daniel Collin:
 –   Jag haft förmånen att få vara VD på en av Sveriges största mediebyråer, utsedd till Årets Byrå 2017, som ägs av världens största kommunikationsföretag WPP, i över 10 år. När jag har tänkt på vad jag vill göra som nästa steg har jag ganska snabbt kommit fram till vad jag tycker är viktigast av allt.

 –   Även om stora delar av kommunikations- och mediebranschens överlevnad bygger på förmågan att anamma möjligheterna med digitalisering och datahantering är min tro att det i slutänden är människorna som gör skillnaden när det gäller hur bra kommunikation blir till. 

 –   Därför blir den enkla slutsatsen vad jag tycker är viktigast av allt att: Jag vill jobba med bra människor! För mig är bra människor positiva, professionella, prestigelösa, nyfikna, vill utveckla och utvecklas, göra bra saker bättre och de gläds åt när det går bra för dem de jobbar tillsammans med. Allt detta tycker jag finns hos Vinter.

Ronny Olovsson, partner och PR-strateg, Vinter:

 –   Det är ingen hemlighet att Vinter söker just seniora kommunikatörer, vi vill rekrytera fler som är bättre än oss själva, för att utveckla oss. Vår silly season pågår ständigt och nyss stärkte vi upp teamet med rekryteringar från Expressen, TV4 och Retriever för att kunna möta marknadens behov av både analys och en actioninriktad realtidskommunikation. Det känns därför väldigt bra att knyta till oss Daniel nu, dels för att han har exakt den kompetens vi söker, dels för att han är en härlig person som man blir glad av att samarbeta med.

På Vinter får Collin rollen somsenior kommunikationsstrateg med tydlig spetskompetens inom medieanalys och medierådgivning.

Genom att besöka denna webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.