Foto Viktor Johansson
Viktor Johansson viktor.johansson@vinter.se

Viktor Johansson

Copywriter Tel. Mob. 073-092 33 73 viktor.johansson@vinter.se
Roll på byrån: Copywriter står det på visitkortet.
 
Levererar: Jag jobbar mycket med kreativa idéer och kampanjer men också kommunikationsstrategier och varumärken. Även film och text av olika slag.

Född: 
Yes! En gång. 5 november 1984. Gick hur bra som helst.

Bor: I en fantastisk vindsvåning på Östermalm. Riktiga Östermalm alltså, i Luleå. Precis bredvid golfbanan. Alltså minigolfbanorna då. Jag hatar minigolf men älskar min lägenhet.
 
Familj: Just nu består familjen av mor, far och mina två fantastiska storasystrar Karolina och Fredrika som är mina stora förebilder i livet. Jag har också tillgång till en grabbklan med livliga systersöner. Albin och Viggo i Stockholm, samt Love som driver en egen detektivbyrå i Luleå. Han är fem år. Just nu ingen i övrigt som står ut med mig, med undantag för ett antal krukväxter som jag misstänker är på väg att planera en flykt från lägenheten. Alternativt ett mordförsök.
 
CV: I grunden stolt förskollärare med lärarexamen från LTU. Jobbat som lärare, förskollärare samt specialpedagogiskt i ett antal år innan jag läste på Berghs och sadlade om till ett annat kommunikativt och intressant yrke. Här är jag nu, ännu en nybörjare i branschen. Jag har tidigare jobbat på två grymma firmor med många duktiga och snälla människor, Plan 7 kommunikation samt Meramedia. Nu är jag på Vinter, vilket känns lärorikt och inspirerande.  
 
Andra meriter: Skrivande har nog alltid varit grejen. Jag är publicerad Sci-Fi-författare sedan 10 år tillbaka och jobbar ständigt på nya alster i extremt ineffektiva och ostrukturerade men trevliga processer. Just nu bedriver jag bl.a. ett fantastiskt roligt fantasy-projekt med en tidigare kollega och vän (nuvarande vän alltså, tidigare kollega).
 
Kuriosa: Jag har drunknat men återupplivats, haft ett antal hjärnskakningar, fastnat i en krok som sprättat upp hela näsan och fastnat med armen på ett bastuaggregat så att skinnet sprack, för att nämna några saker. Större delen av yngre barndomen spenderades därför med vadderad hjälm på skallen. Jag har även spelat en hel del fotboll också.

Visa alla medarbetare