Vintertrampare.png

Stort intresse att bli Vintertrampare

Publicerad i:

Kampanjen där Vinter hjälpt Luleå kommun att få ihop tio testcyklister fick en riktig snurr på Facebook. När ansökningstiden gick ut hade nästan 600 Luleåbor anmält sitt intresse.

Luleå kommun vill göra Luleå till en riktig vintercykelstad. Visserligen är det redan en stad där många cyklar, men det gäller främst under sommarhalvåret. När det blir vinter ställer många undan sina cyklar. Det vill Luleå kommun nu ändra på. Inför vintern 2017/18 bestämde de sig för att genomföra ett projekt med tio testcyklister som antar utmaningen att cykla hela vintern. Alla deltagare får låna en vinterrustad cykel och utmaningen dokumenteras löpande.

Uppdraget till Vinter var att skapa en kampanj som får ut budskapet om vintercykling - och att få Luleåbor att anta utmaningen. Kampanjen som bestod av tre filmer rullades ut på Facebook. Tanken var att via filmerna inspirera och visa att det inte är så komplicerat att cykla på vintern. Vem som helst klarar det!

Redan efter första filmen började anmälningarna komma in och det bara fortsatte. Totalt kom nästan 600 anmälningar in till de tio platserna som till slut blev 13. Nästa steg är att cyklisterna får ut sina cyklar och sedan är det bara att börja trampa på. Kampanjen pågår mellan den 1 december 2017 och 30 april 2018. Löpande kommer Vintertramparnas erfarenheter och upplevelser att dokumenteras och delas på Luleå kommuns Facebook.
– Det är ett härligt gäng i blandade åldrar och med olika förutsättningar som verkligen ser fram emot utmaningen, säger Helena Lindvall, projektledare för hållbart resande i Luleå kommun.
– Vi kommer att följa tramparnas resa och se vinsterna i hälsa, miljö och i plånboken, säger Helena Lindvall.

Se övriga två filmer här. 

Arbetsgrupp Vinter:
Helena Eriksson, kundansvarig
Pär Wallin, art director
Britt-Marie Rauman Krohn, copywriter
Jimmy Sundin, film

vinter cykling vintercykling Luleå cykelstad

Publicerat torsdag 23 november, 2017

Läs också: