vinterSokerFolk.jpg

Hej Sverige, vi söker fler kompisar!

Publicerad i:

Det är mer eller mindre omöjligt att sätta en exakt titel på de tjänster vi söker. Vi försöker istället beskriva de roller vi ser framför oss så kan vi tillsammans sätta en lämplig titel när du fått jobbet. Vinter är en stabil kommunikationsbyrå på plats i den digitala transformationens accelerationsfas. Vi har blivit utsedda till Årets Byrå i Sverige 2012 och 2015. Men vi vill mer.

Vi söker därför en Planner som kan projektleda och utveckla våra kunders affärer utifrån analyser baserat på trender, beteenden och behov. Vi letar en PR-strateg, en journalist med redaktörskaraktär som inte ryggar tillbaka för att hålla en medieträning på högsta nivå. Vi söker en Head of Content som kan utveckla och driva Vinters contenterbjudande med fokus på sociala medier och native som distributionskanaler. Vi söker en Front end-utvecklare som kan hantera .net och PHP, gärna med en gnutta designkunskap i bagaget och koll på Googles analysverktyg. Och vi letar även en erfaren UX-designer till vårt team av digitala strateger.

Vinter kan erbjuda ett spännande jobb på en bra arbetsplats med goda vänner och utmanande kunder. För mer information kontakta Helena Eriksson 070-629 15 10 eller Magnus Ahlqvist 070-289 89 80 eller läs mer detaljerat om tjänsterna nedan. 

Skicka din ansökan med cv senast den 16 oktober till jobb@vinter.se

 

 

Planner/projektledare (Luleå eller STHLM)

Vi söker en driven planner som kan projektleda och utveckla våra kunders affärer utifrån analyser baserat på trender, beteenden och behov. Du kan kommunikationens funktion och grunder och du är bekväm i kundmötet. Vi förväntar oss att du tillsammans med våra kreatörer kan initiera fruktsamma möten med nya och befintliga kunder. Att du kan utveckla och förstora våra uppdrag genom att komma med relevanta analyser och fakta, samt att du kan stå ut med att skriva ihop underlaget till en pitch.

Önskad profil:

 • För yrket lämplig utbildning, universitet eller motsvarande
 • Minst tre års erfarenhet från planner och/eller projektledarroll på konsultsidan
 • God grundkunskap i marknadsföring och kommunikation
 • God social kompetens och samarbetsförmåga

 

PR-strateg/redaktör (Luleå eller STHLM)

Vi söker en person med redaktionell erfarenhet från vårt moderna medielandskap. Någon som vet hur man får redaktörer intresserade. Någon som kan identifiera, validera och producera en story som blir oemotståndlig att publicera i de förtjänade kanalerna. Någon som även på ett trovärdigt sätt kan berätta om hur media fungerar i en medieträning. Vi söker någon som är självgående och beredd att ta eget ansvar för Vinters kunder. 

Önskad profil:

 • För yrket lämplig utbildning, journalistutbildning eller motsvarande
 • Minst fem års erfarenhet som journalist eller redaktör
 • God kunskap strategiskt PR-arbete, proaktivt, kris och medieträning  
 • God social kompetens och samarbetsförmåga

 

Head of Content/redaktör (Luleå eller STHLM)

Som Head of Content ansvarar du för att utveckla och driva Vinters contenterbjudande, att säkerställa att vårt erbjudande ligger i framkant med fokus på sociala medier och native som distributionskanal. Dessutom utvecklar du content- och sociala medier-strategier för våra kunder och genomför även vissa kampanjer hands-on där du identifierar, validerar och producerar content. Vinter erbjuder en intressant tjänst med stora möjligheter att påverka och driva erbjudandet i samma snabba takt som vårt medielandskap förändras.

Önskad profil:

 • För yrket lämplig utbildning, journalistutbildning eller motsvarande
 • Erfarenhet av att jobba med strategier för sociala media
 • Minst tre års erfarenhet från att jobba med digitala mediekanaler, gärna merparten inom köpt sociala media
 • Kan matcha strategi och målsättningar med satta KPI:er
 • Ha god kunskap av olika annonsplattformar gällande budgivning/sponsring, annonser/budskap och analys
 • Kan utföra löpande optimering för kampanjer med direkt respons.
 • Förstå och kunna hantera dynamiska annonser på sociala plattformar

 

UX-Designer (Luleå eller STHLM)

Vet du hur man får till en optimal kundupplevelse på en webb eller i en app? Vi söker dig som troligen kommer från användarsidan, kanske vad du tidigare webbdesigner eller AD, men har utvecklat ett sinne och metod för att ta dig an arbetet med UX i digitala projekt? Du är givetvis analytiskt lagd och du bör ha en förmåga att kunna se vad kunden behöver för att få en leverans som verkligen fungerar. Som användaren kan använda och tycka om.

Önskad profil:

 • För yrket lämplig utbildning, gärna från kreatörshållet
 • Minst tre års erfarenhet från att jobba med digitala kanaler
 • Kunskap i någon av de vedertagna metoder som finns för att analysera behov för webbplatser
 • Analytisk och pedagogiskt lagd

 

Webbutvecklare/front-end/designer (Luleå)

Vi söker någon som kan ska kunna jobba hands on med Vinters webbkunder, typ göra uppdateringar, sätta upp mindre projekt. Kunna front-end helt enkelt. Större projekt samt mer avancerad utveckling görs av underkonsulter. Du kommer att vara ett bollplank till våra projektledare och digitala strateger, du behöver kunna programvara som Github och/eller 1PSW, du ska kunna utveckla i WordPress (PHP) samt Umbraco (.Net). Kolla listan nedan.

Minimumkrav:

 • HTML
 • CSS
 • Javascript
 • Wordpress
 • PHP
 • MySQL
 • Git/Versioncontrol

Önskvärt:

 • Build Systems (Grunt, Gulp)
 • Visual Studio
 • Umbraco
 • MS SQL
 • Apsis/nyhetsbrev
 • UX-Design
 • Web Accessibility Standards
 • SEO
 • Google Tag Manager
 • Google Analytics
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Remote Desktop Software

pr jobba hos vinter jobb ux strategi strateg

Publicerat onsdag 27 september, 2017

Läs också: