Story.jpg

Magasin som lyfter Luleå

Publicerad i:

Du kanske har sett det på flygplatsen, konferensen eller något av stans alla hotell? Det gedigna magasinet Luleå Original Story som låter såväl turister, besökare som Luleåbor ta del av kommunens guldkorn.

Årets första nummer är en uppgraderad version som med Vinters hjälp fått en mer vässad form - både till innehåll och form.
- Vi har velat skapa mer magasinskänsla. Och vi har velat komma ännu närmare alla de spännande personer och historier som faktiskt finns här. I ärlighetens namn har det inte varit speciellt svårt, här finns så otroligt mycket att berätta om, säger Mariana Vnuk, redaktör och copywriter på Vinter och fortsätter:
- Det som slagit oss alla under arbetet med magasinet är hur löjligt stolta vi kan - och borde - vara över den plats vi bor på. För mig som redaktör är det dessutom extra roligt att jobba med en kund som vågar och verkligen bryr sig om både historierna och hur de ska porträtteras.Magasinet är numer uppdelad i en svensk respektive engelsk version.
- Vi hoppas att den nättare formen kan få fler att plocka med sig magasinet. Och det renare uttrycket gör det mer behagligt för ögat. Den här typen av jobb är bland de roligare vi gör, konstaterar Peter Kemi, designer och redigerare.

Karl-Henrik Dagman, marknads- och kommunikationsansvarig för varumärket Luleå:
- I arbetet för att skapa ett attraktivare Luleå är Original Luleå Story-magasinen en viktig del. Här har vi möjlighet att gestalta fantastiska Luleå-berättelser och visa upp den fina utvecklingen som vi sett här under många år. Det känns roligt att vi nu publicerar det uppskattade magasinet för fjärde året i följd. Här kan du läsa Luleå Original Story. Du hittar det även på Luleå Airport, stans hotell samt Luleå Turistcenter i Kulturens hus.

luleå kommun original luleå story magasin design

Publicerat fredag 24 februari, 2017

Läs också: