DSC_01.jpg

Hej Vinter.praktikant Madde!

Publicerad i:

Tillbaka igen! Madeleine Johnson har inlett sin andra praktikvända hos Vinter i Stockholm. Det kräver förstås en presentation.

Berätta, vem är du?

Jag är född och uppvuxen i Luleå, har tidigare jobbat som kommunikatör och för två år sedan beslutade jag mig för att flytta till Stockholm för att plugga design. Älskar det mesta som har med färg och form att göra, att umgås med familjen i stugan uppe i Norrbotten, träning och att laga mat åt mina vänner och familj. Lyssnar en hel del på musik också, helst soul och gammal hiphop.

Vilken utbildning går du?

Jag går digital content designer-utbildningen på Medieinstitutet i Stockholm och blir examinerad nu i april. Det är en tvåårig utbildning som fokuserar på att producera digitalt material för digitala plattformar. Utbildningen är bred, vilket är stimulerande då jag älskar att lära mig nya saker varje dag. Det driver min kreativitet framåt.

Vad kommer du pyssla med på Vinter?

Jag kommer jobba med casefilmer, digital design och lite print varvat med egna projekt. Den här veckan ska jag bland annat skapa original till en monter för Sharp till mässan Sign&Print 2017, det ska bli kul att se slutresultatet på plats.

Sista frågan: Hur ska reklam vara för att du ska gilla den?

För mig är det viktigt att det finns ett spännande och aktuellt budskap gentemot målgruppen, att en tänkt till. Sen tror jag att jag är ganska lättflörtad så länge det faktiskt är snyggt utfört. Jag är sucker för fin färg, form och typografi, gärna i kombination.

Publicerat tisdag 24 januari, 2017