Vinter i landslaget för Kreativ Sektor

Vinter i landslaget för Kreativ Sektor

Publicerad i:

Kreativ Sektor har på uppdrag av regeringen nu samlat landslaget för Kulturella och kreativa näringar, KKN, till ett exportinriktat Team Sweden. Vinters Ronny Olovsson är en av ledamöterna:
- Det blir spännande att hitta ny samverkan mellan exportindustri och oss kreativa byråer, att bättre se möjligheterna att växla ut vår affär internationell.

Ett första möte har ägt rum på UD, med cirka 60 deltagande från KKN, och som representant för dels Norrbotten och dels KOMM var Vinters partner och PR-strateg Ronny Olovsson på plats.
- Det är spännande att delta i projektet på flera plan, dels för mig som person och Vinter som bolag såklart, men också för vår näring i norr där det är viktigt att vi tar för oss på ett nytt sätt vilket är en del av syftet med NMW som vi anordnade i februari och som kommer att genomföras igen 4-11 februari 2017. Sedan så tror jag att den stora poängen med hela övningen är att dela kunskap och insikter och med lite välvilja hitta sätt att förstora fler affärer tillsammans. 

Nästa möte bli i november på Svenska Institutet, Si, i Stockholm.
- Då blir det mer verkstad efter startmötet och det ska bli riktigt kul att få bli mer konkret i vilka frågor som kan rätas ut till utropstecken. Det är väldigt olika förutsättningar för export mellan olika branscher, i min egen bransch begränsas vi lite av att vi är människor som är lite svårare att ”skala upp” utifrån hjärnkapacitet och arbetstid, så vida vi inte kläcker en skalbar algoritm eller produktutvecklar med någon kund. Så att säga att vi på Vinter har en ”exportstrategi” vore för mycket sagt. Ändå kan jag konstatera att även vi ibland hittar exportmöjligheter som kan leda oss till kunder som har huvudkontor i Chicago. Då ofta via andra kunder, via rekommendation.

Länkar:
Regeringens uppdrag till Team Sweden
Läs mer om KOMMs roll i Dagens Medias intervju med Jessica Bjurström

Publicerat fredag 7 oktober, 2016