DrsoundBW.jpg

Dr Sound ordinerar bättre ljud

Publicerad i:

För att på ett smart sätt kunna berätta om den kompetens och erfarenhet som finns inom företaget Konftels väggar krävdes lite nya idéer, grepp och lösningar. Hur kommuniceras något som i grunden är ytterst tekniskt, egentligen helt ointressant för kunderna men ändå grundstenarna för Konftels framgångar på ett mer lättsamt sätt?

Helt enkelt genom att låta en av upphovsmännen bakom tekniken, akustikdesignern John-Erik Eriksson, själv få förklara problemen/begreppen via sitt alter ego Dr Sound. 

Vinter har tillsammans med Konftel tagit fram en serie på sex korta filmer som förklarar olika typer av ljudfenomen som t ex eko, reverb och distorsion på ett kortfattat och enkelt sätt. Som komplement har det även tagits fram en teaser samt avsnittstrailers som sprids via de egna sociala kanalerna för att driva trafik till konftel.com där de längre filmerna finns.

I planen för hösten ligger nu att lägga ut ett nytt avsnitt var tredje vecka - förutom över jul- och nyårshelgerna - och i samband med detta även publicera inlägg med text- och bildversioner av filmerna på Konftels blogg. 

- Dr Sound är ett bra sätt att kommunicera saker som är ytterst viktiga för oss som jobbar med att utveckla konferenstelefoner men som många andra aldrig ens reflekterar över. Att ta något svårt, tekniskt och göra det lättillgängligt, roligt och delbart, säger Stefan Eriksson, marknadschef på Konftel. 

konftel rörligt

Publicerat torsdag 27 oktober, 2016

Läs också: