Stora Hamndagen blev ett lyckat event

Stora Hamndagen blev ett lyckat event

Publicerad i:

I lördags var det äntligen dags för Luleå Hamns event Stora Hamndagen som Vinter jobbat med sedan i våras. Besöksantalet uppskattas till runt 4000.

Direkt vid öppningen strömmade besökarna in för att se räddningsaktionen med helikopter, gå ombord på isbrytaren Atle och se bogserbåtar och svävare. Även ponnyridningen, sjörövarteatern och pysslet med Teknikens Hus lockade många, framför allt familjer med lite yngre barn. Hela dagen fungerade Ronny från Vinter, alias Kapten Haddock, som konferencier. Han intervjuade besökare och arrangörer och påminde om kommande programpunkter. 

På området fanns även möjlighet att köpa hamburgare och fika, vilket många också gjorde. Det blev helt enkelt en bra dag där alla verkade trivas. Som på beställning kom dessutom solen fram mellan molnen.

– De besökare jag pratat med har varit nöjda och tyckte att det var mycket bra ordnat. Extra cred till er på Vinter som gjorde ett mycket bra jobb, säger Henrik Vuorinen VD Luleå Hamn.  

I uppdraget ingick allt ifrån att tillsammans med Luleå Hamn planera innehållet och ta fram det övergripande kommunikationskonceptet till att hålla ihop och genomföra eventet. Vinter har även producerat allt material, som kampanjwebb, startat och drivit Facebook-sida, promotionfilm, producerat radioreklam, digitala skyltar, affischer och annonser, tagit fram profilkläder med mera.

Arbetsgrupp Vinter:

 • Malin Hansegård, projektledare
 • Caroline Sundvall, produktionsledare
 • Sofie Pexer, art director
 • Britt-Marie Rauman Krohn, copywriter
 • Robin Thomasson, webbdesigner
 • Kristofer Westling, webbutvecklare
 • David Hakeberg, digital strateg/film
 • Ronny Olofsson, PR och konferencier
 • Carin Elvhammar, digital strateg

Samarbetspartners:

 • Egerup Produktion AB
 • Nöjesgruppen
 • HS Copy

 

Helikopter

Logga Stora Hamndagen

Kapten Haddock

Isbrytare

Publik

Bogserbåtar

event Luleå Luleå hamn

Publicerat torsdag 25 augusti, 2016

Läs också: