/media/239645/bdfisk.

BD Fisk tog guld, silver och brons!

Publicerad i:

NSD:s traditionella surströmmingstest är entydigt, BD Fisks surströmming smakar bäst. Etta blev Storö, tvåa Kallax Romströmming och trea Kallax hel. Hela prispallen ägs av BD Fisk. ”Fast och lagom salt”, ”Bra sälta” och ”Bra smak i munnen efteråt” löd omdömena om segraren Storö.


Dessutom är årets surströmming från BD Fisk iklädd ny design signerad Vinters art director Pär Wallin som här får förklara tankegångarna.

Ettan Storö.
- En limiterad och anrik surströmming som vi ville ge en unik känsla, därför tog vi tag i ursprunget med en äkta fiskare i bild och koordinaterna till platsen. Vi ville ge den en tydlig särart, berättar Wallin.

Tvåan Kallax Romströmming.
- Den lyxiga premiumprodukten ska såklart pryda festbordet så vi valde att ge den en design som kanske för tankarna till champagne snarare än en fiskburk. Det känns som att vi lyckats.

Trean Kallax hel.
- Vi har behållit den klassiska blå färgen och även den röda på filéburken för att inte förlora historiken. Folk är redan inlärda på den färgkoden. Sedan håller vi samman Kallax med ordbilden på alla burkarna, även Romströmmingen. Proper och stilren, var målsättningen.

På Vinters terass provades alla sorterna, vilket delade personalen i två läger – de som fick sitta utomhus och de som satt inomhus.

Smaklig spis! 

Malin -stromming

Surströmming bdfisk

Publicerat torsdag 18 augusti, 2016

Läs också: