/media/227082/sharp_sop_cover.

Sharp fick största branschmässan att vibrera

Publicerad i:

Med en monter som andades klassisk rock in i minsta nit, väckte Sharp rejäl uppmärksamhet på mässan Sign & Print Scandinavia. Vinter stod för koncept och produktion av montern.
- Det blev fler leads än vi hade förväntat oss, men det är ju ett angenämnt problem, säger Jonne Zachrisson, produktansvarig på Sharp. 

Sign & Print Scandinavia är den grafiska branschens största och viktigaste mässa. Alla är där, så väl köpare som säljare. Det betyder mycket att välja på för besökarna; många utställare och ännu fler budskap.

För Vinters kund Sharp var det viktigt att sticka ut ordentligt, allt för att locka människor till sin monter. Uppdraget var alltså fritt – så länge idén var något utöver det vanliga.

En mer konkret utmaning för Sharp var att få tillräckligt många genomförda kundmöten i sin monter.

Lösningen - en riktig rockhistoria

Under temat ”Live on stage” skapade vi ett mässkoncept som i alla led anammade den klassiska rockens attribut – och dessutom gav Sharps produkter en självklar plats i rampljuset.

Montern utrustades med scen, kravallstaket, ljusrigg och högtalare. Huvudpersonerna – artisterna – var Sharps egna production print-system, med det åtta meter långa flaggskeppet MX-7500N i speciellt fokus.

Personalen å sin sida utrustades med helsvarta kläder och förstärkte rockkänslan med nitbälten, tatueringar och kedjor. Rockvideor varvade med en kundcasefilm rullade på en väldig Sharp-skärm ovanför scenen.

I konceptet ingick också annonser, inbjudningar med VIP-pass och annat som byggde upp besökarnas förväntningar.

Och resultatet då?

Hur blev då mässan? Jonne Zachrisson, Nordisk produktansvarig – Dokumentdivisionen, på Sharp Electronics Nordic, säger så här:

- Mycket lyckad för vår del. Både fler genomförda produktdemonstrationer och antal nya leads än vi hade förväntat oss. Nu gäller det bara att hinna med och följa upp. Men det är ju ett angenämt problem. 

rock sharp mässa

Publicerat tisdag 24 februari, 2015

Läs också: