Vinter bidrar till gränslösa möten

Vinter bidrar till gränslösa möten

Publicerad i:

För 25:e året i rad intar Västerbotten Grand Hôtel i Stockholm. Regionens temaveckor där näringsliv, politiker, akademi med flera möts, arrangeras i år under temat ”Det gränslösa mötet”. Vinter har tagit fram idéer och visualiserat kommunikationen kring eventet.

Under invigningsdagen 20 januari belystes temat från flera olika håll från scenen i Grands vinterträdgård. Historiskt genom författaren Gunnar Wetterbergs betraktelser om gränslösa möten för 4 000 år sedan. Nutida i och med statsvetaren och juristen Milad Mohammadis dynamiska framträdande som summerades med orden ”Lika barn leka bäst, men olika barn hittar på de bästa lekarna”.

På plats för anföranden fanns också gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic samt Anna Kinberg Batra, moderaternas nya partiledare.

Alla kunde konstatera att just gränslösa möten är vägen mot framgång – både för människor och områden. Regionrådet i Region Västerbotten, Erik Bergkvist, tog upp tråden i sitt inledningstal och menade att just mötena alltid varit en viktig del i arrangemanget Västerbotten på Grand Hôtel. Han uppskattade att över 20 000 sådana ägt rum – sett till antalet besökare under de 25 år som gått.

Och allt detta skedde alltså i en visuell inramning signerad Vinter, där de gränslösa mötena bland annat symboliserades av nya ordkombinationer och kontrasterande bilder från Västerbotten.

Mer om arrangemanget på vasterbotten.nu: "Det gränslösa mötet".

 

grand-hotel Västerbotten gränslösa möten event

Publicerat onsdag 21 januari, 2015

Läs också: