Vinter Rock i Riksgränsen

Vinter i Riksgränsen - varje vinter

Publicerad i:

Den 11-12 april spelar vårt husband Vinter.rock på anrika Grönan i Riksgränsen, precis som varje säsong de senaste fem åren.

Vi frågade tangenttryckaren David Granström, till vardags Planner på Vinter, om vad som är det bästa med de årliga helgerna i Riksgränsen. 

- Naturligtvis sitter det i ryggmärgen att svara ”brudarna, skidåkningen och festandet”, det är väl vad som förväntas av en riktig musiker? Men i stället skulle jag vilja slå ett slag för tre helt andra saker, säger David Granström, och fortsätter: 

 1. Resan.
  Oavsett om man åker bil eller (min favorit) tåg så är det sex timmars naturupplevelse med en riktigt taggad och förväntansfull stämning på vägen dit och lika lång avslappning och vila på vägen hem. Den obligatoriska påfyllnaden av fettdepåerna på Empes i Kiruna får inte prioriteras bort.
   
 2. Maten.
  Många skidorter väljer att satsa på mat och dryck och Meteorologen i Gränsen är helt klart den mest lysande stjärnan som dessutom har en riktigt bra vinkällare och goda cocktails.
   
 3. Lugnet.
  Det infinner sig alltid ett inre lugn när alla prylar är riggade för den första spelningen av de fyra som det blir på en helg. Jag som inte åker skidor eller bräda kan dra mig tillbaka och blicka ut över Torne Träsk och den illgula helikoptern som regelbundet surrar förbi samtidigt som jag jobbar ikapp mailen. Dessutom brukar jag försöka hinna med ett besök i relaxen med en skön helkroppsmassage.

 

Tips: 5 appar till Afterskin du bara måste ha.musik Afterski Vinter.rock Riksgränsen Ös Röj

Publicerat torsdag 27 mars, 2014

Läs också: