Nytt stipendie ska bredda branschen!

Nytt stipendium ska bredda branschen!

Publicerad i:

Branschorganisationen KOMM och skolan Berghs har instiftat ett nytt framtidsstipendium. Målsättningen är att bredda branschens rekryteringsbas:
- Det känns hjärtevärmande att byråer som Vinter sluter upp för att locka fler talanger till vår bransch, säger Jessica Bjurström, vd, KOMM.

Orsaken till stipendiet bottnar i att kommunikationsbranschen generellt är en homogen bransch som behöver bredda sin rekryteringsbas för att få in fler åsikter, tankesätt, referenser och nya ögon som bättre representerar samhället i stort.
Jessica Bjurström, vd, KOMM:

- Framtidsstipendiet är ett stipendium som ska hjälpa oss att hitta människor som kanske inte ens hade tänkt sig vår bransch som en framtida karriär. Att få fler att få upp ögonen för oss. Och att vi får ta del av deras värdefulla kunskap. Ju fler ögon som tittar på någonting, desto bättre kommunikation.

- Det är ofta så med den här typen av frågor att det bara blir en massa viktigt pratande, nu gör vi istället. Handgripligen. Vi delar nu ut stipendier. Och med de donationer vi har nu tror vi att vi kan klara att dela ut två stipendier redan år ett. Och vi hoppas att fler i branschen vill bidra, vi vill se det här som ett samarbete med många. Så alla som vill bidra kan kontakta mig, säger Bjurström.

Ronny Olovsson, ledamot i KOMMs styrelse och delägare i Vinter:
- För Vinter är det viktigt att skapa positiva förutsättningar för fler att kunna vara en del av kommunikationsbranschen. Vi behöver fler röster för att bättre kunna möta framtidens utmaningar. Mångfaldsfrågan är därför på sikt direkt affärskritisk, så det finns många goda skäl att bidra till stipendiet ekonomiskt. Jag hoppas att fler kolleger följer vårt exempel och stöttar initiativet.

Vill du också bidra, ring KOMM: 08-679 08 00.

 

Fakta/Framtidsstipendiet:

Komm och Berghs Framtidsstipendium är ett steg mot att underlätta framtidens rekryteringsbehov och skapa en mer heterogen bransch. Genom stipendiet får man halva utbildningskostnaden på en valfri 1-årig eller 2-årig utbildning på kommunikationsskolan Berghs. Resterande belopp går att ansöka om som merkostnadslån från CSN. Berghs utbildar morgondagens kommunikatörer inom yrkesroller som Art Director, Copywriter, designer, digitala kreatörer och strateger, PR, strategi och insikt, projektledare och produktionsledare. Stipendiet är ett samarbete emellan Komm, Komms medlemsbyråer och Berghs.


Minst en stipendiat kommer att belönas med Komm och Berghs Framtidsstipendium under 2014 men fler kan få stipendiet beroende på engagemanget för frågan från Komms medlemsbyråer, eftersom de är med och finansierar initiativet tillsammans med Komm och Berghs. Målet är att detta ska bli en långsiktig satsning med ett årligt återkommande stipendium. Stipendiaterna hittas framför allt genom personliga kontakter och andra organisationer, men ansökningar kan även skickas direkt till Berghs. En stipendiekommitté gör en helhetsbedömning utifrån ansökningarna, arbetsprover och intervjuer.

Läs mer om stipendiet på Berghs hemsida 


rekrytering KOMM kommunikationsbranschen stipendium Berghs Framtidsstipendiet

Publicerat tisdag 25 mars, 2014

Läs också: