Tre tjejer som vill göra skillnad

Tre tjejer som vill göra skillnad

Publicerad i:

Charlotta, Manda och Lovisa som driver UF-företaget BabyKit UF samlar in babykläder som sedan ska skickas till nyblivna mammor i Ghana. Vinters Anna Lindblom är den driftiga trions rådgivare.

- En fantastisk affärsidé som jag verkligen hoppas ska göra en skillnad för många människor, säger Anna Lindblom, AD på Vinter.

Under läsåret 2013/2014 är Vinters AD Anna Lindblom rådgivare till Charlotta Boman, Manda Sundvall och Lovisa Bäckström på Norrlands Entreprenörsgymnasium. Tillsammans driver de tre tjejerna UF-företaget BabyKit UF. 

Målet för BabyKit UF är att genom socialt entreprenörskap aktivt bidra till en liten, men viktig förändring. Rent praktiskt samlar de in babykläder och paketerar dessa för leverans till nyblivna föräldrar i Ghana. På sin webbsida kommer de sedan att sälja gåvobevis och för varje sålt gåvobevis skickas ett klädpaket till Ghana.

- Det är jättekul att få vara med och hjälpa tre unga och driftiga tjejer att komma igång med sitt UF-företag. Mitt jobb har hittills bestått i att hjälpa dem att utveckla marknadsföringsdelen med logotyp och informationsmaterial, samt att introducera dem för personer i mitt nätverk, säger Anna Lindblom. 

3 frågor till BabyKit UF:

Varifrån kommer idén?

- Vi såg ett reportage på Nyhetsmorgon där de berättade att nyblivna mammor i Finland får en liten babybox på BB. Då började vi prata om att vi skulle kunna göra samma sak, men till familjer som behöver det ännu mer. Och vi har hela tiden tänkt att vi hellre vill driva ett företag som kan göra lite skillnad för någon, än utveckla ännu en ny produkt.

Hur har det gått att realisera idén?

- Det svåraste har varit att hitta en kontakt i Afrika som vi kan lita på så att sakerna verkligen kommer fram till dem som behöver dem. Men nu har vi äntligen fått klart att sakerna kommer skickas till en pålitlig mellanhand i en liten stad utanför Ghanas huvudstad Accra. 

Vad händer nu?

- Nu på lördag den 30 november kör vi första klädinsamlingen på Smedjan i Luleå. Sedan måste vi göra färdigt webbsidan så att vi kan börja sälja gåvobevisen. Och så lösa alla detaljer runt frakten, hur sakerna billigast och säkrast ska komma fram, avslutar tjejerna.

Vinter önskar trion lycka till och ska med spänning följa resan.

ung-foretagsamhet studenter uf

Publicerat torsdag 28 november, 2013

Läs också: