Vinter inbjudna till Mittuniversitetets branschråd för utbildningen Grafisk design

Vinter inbjudna till Mittuniversitetets branschråd för utbildningen Grafisk design

Publicerad i:


Sedan september 2011 har Vinter arbetat tillsammans med Mittuniversitetet, nu stärks banden ännu mer genom att Vinters Creative Director Jan Boudrie tar plats i Mittuniversitetets branschråd för utbildningarna inom Grafisk design. 

Kristina _janne

Så här säger Kristina Brink, Universitetslektor och Programansvarig Grafisk design:  "Som stöd i vår strävan att skapa Sveriges bästa utbildning i Grafisk design har vi i ett branschråd samlat ett antal kompetenta, professionella och visionära personer som väl representerar branschen. Branschrådet ska vara rådgivande och har till uppgift att vara en länk mellan Mittuniversitetet och näringslivet/arbetslivet."

– Målet är att Branschrådet ska träffas ett par gånger per år, berättar Jan Boudrie, för att utbyta information och prata om nya idéer, allt för att gynna utvecklingen av kandidatprogrammet Grafisk design och kommunikation samt masterprogrammet Förpackningsdesign och kommunikation. 

Rådet består av åtta personer som ska representera olika delar inom området grafisk design och förpackningsdesign samt två lärarrepresentanter inom Grafisk design från Mittuniversitetet.

På första mötet den 17 januari presenterade utbildningens 8 masterstudenter sina första tankar om sina kommande examensprojekt. – Det var en väldigt bra "höjd" på idéerna redan nu, så det ska bli väldigt spännande att följa deras arbete och det färdiga resultatet. Att det är en bra utbildning framgår bevisas av att vi på Vinter har två elever från förra årets avgångsklass, avslutar Jan Boudrie. "

mittuniversitetet Grafisk design Branschråd

Publicerat onsdag 13 februari, 2013

Läs också: