The truth IS out there

Publicerad i:

Integrationsministern Ullenhag flyttar kontoret till Rinkeby för en vecka och förr i världen, säg 2005, hade det PR-stuntet gjort succé.
I dag tar det bara några timmar så har bloggbävningen dragit ner brallorna på ministern i en tsunami av bitska kommentarer. Ord som "naiv", "avskaffa" och "tom symbolhandling" dyker upp när jag googlar.

Och, visst, sanningen är väl den att frågan som växer fram är varför inte integrationsministern ALLTID sitter i Rinkeby. Ute i den verklighet han faktiskt ska förhålla sig till och arbeta med. Nu framstår hans säkert välvilliga gest ungefär som en resa till Mallis, turista i problemförort, innan han kan pusta ut och återvända till maktens trygga korridorer.

Betänk om han hade gjort det på riktigt istället. OM han på allvar hade flyttat ut hela sin stab och sitt kontor. Då.  Ja, då hade det gjort skillnad på riktigt. Då hade han setts som en sann hjälte, vilket säkert var tanken när idén med slum-praon togs fram.

Och det är där vi är i dag. Det måste vara på riktigt.  Jag vill påstå att just på riktigt är den största vinsten vi människor fått av internet. Fox Mulder behöver inte längre stirra ut i rymden och mumla "the truth is out there" längre. I dag kan han googla och på 0,25 sekunder vet han.

Det vi i kommunikationsbranschen gör i dag måste vara just det, på riktigt, för sanningen når ut i alla fall. Titta på Syrien, inte ens med bombflyg kan man släcka ner sanningen. Det räcker med en enda människa med en mobil på ett hustak. En enda människa.

Där är vi i dag.
Och det är gott.

Ty sanningen via internet är den kommunikativa syndaflod som ska tvätta oss rena. Maktens unkna rum vädras nu ut med fönstren på vid gavel och demokratiseringsprocesser världen över har fått ett verktyg som övertrumfar allt.

RONNY OLOVSSON

Delägare och PR-strateg, Vinter

(upp)

Googla!

(ner)

Att så många har så svårt att acceptera att man inte kan ljuga längre.

Publicerad i Resumé 2012-04-05

ronny ronny-olovsson blogg resume

Publicerat fredag 6 april, 2012

Läs också: