Vinter.profilerad "spårvagn utan spår", nominerad till Future Transport Award!

Publicerad i:

Vi gratulerar kunderna Ultra, Hybricon, Umeå Technical Visits samt Nordic Logistic Center i Umeå till en fantastisk nominering till Future Transport Award. Detta visar att Umeå ligger i den absoluta framkanten när de gäller hållbara initiativ.

- Det finns många platser som pratar hållbarhet, men i Umeå är man inte så mycket för tomt prat, menar Vinters copywriter Therese Olofsson. Här är man redan i full gång med att skapa ett mer hållbart Umeå och här finns drivna människor  som förverkligar sina goda idéer. Dessutom gillar man att arbeta tillsammans. Det visar sig i alla nya idéer som växer fram i samarbete mellan privatpersoner, nätverk, näringsliv och offentlig sektor. Resultatet är en mängd smarta initiativ, nya hållbara innovationer och spetskompetens inom miljöteknik.

- Vinter är stolta över att få vara med på denna spännade och viktiga resa tillsammans med våra kunder, säger Fredrik Karlsson, Business Director på Vinter.

Finalisterna i kategorin Public Transport är Cityterminalen i Stockholm,Citytunneln i Malmö och Hybricon i Umeå. I kategorin Intermodal Goods är Halmstad Hamn,Logistikcentrum i Katrineholm och Nordic Logistic Center i Umeå nominerade.

Öresundståg vann förra årets pris i kategorin Public Transport medan Göteborgs hamn vann Intermodal Goods.

Umeåföretaget Hybricon har byggt om några av Ultras (stadstafiken i Umeå) bussar för att kunna utveckla ett än mer klimatsmart bussresande i stadstrafik. Vinters Art Director Pär Wallin har tillsammans med Jesper Sundström, copywriter profilerat projektet med de världsunika laddhybridbussarna. Läs mer här.

 

 

 

 

buss umea kollektivtrafik ultra hybricon klimatsmart technical-visit

Publicerat onsdag 28 september, 2011

Läs också: