LKAB och Swedish Lapland sida vid sida på Vildmarksmässan

Publicerad i:

Just nu pågår Vildmarksmässan i Älvsjö, Stockholm. I Swedish Laplands monter kan du sukta efter allt det där som vi drömmer om i vardagsstressen: lugn, frihet, natur och äventyr. Dessutom kan du passa på att söka jobb. LKAB väljer nämligen att dela monter med Swedish Lapland för att locka spetskompetens norrut, något som uppmärksammas i en stor artikel i dagens Di:

"Sannolikheten att vi ska hitta personer som är villiga att flytta hit är större om de redan har ett intresse för friluftsliv och för regionen" säger Mikael Paulsson, rekryterare på LKAB, i artikeln.

LKAB expanderar och kan erbjuda många spännande jobb, i en naturnära, attraktiv attraktiv livsmiljö med närhet till vandring, skidåkning, fiske och riktig vinter.

Turistdestinationen Swedish Lapland deltar på Vildmarksmässan i Stockholm den 10-13 mars, för tredje året i rad.

"Det är kul och inspirerande för oss att LKAB vill synas i vår destinationsmonter. Vi har ju egentligen samma mål och det är att marknadsföra en positiv bild av hur det är att besöka, bo och leva i Swedish Lapland. Vi attraherar många gäster som sedan eventuellt kan komma att bli anställda på LKAB och bosätta sig här. Det är inte helt ovanligt att turistbesöket är det som senare leder till att man flyttar just dit där man känner att det finns en bra miljö att leva i" säger Jan-Erik Jaensson, VD Swedish Lapland Tourism.

Heja säger vi på Vinter till LKAB och Swedish Lapland. Samarbetet är ett lysande exempel på samverkan mellan länets framgångsrika basnäringar, gruvnäring och besöksnäring, med win-win för alla parter.

swedish-lapland lkab dagens-industri rekrytering vildmarksmassan di friluftsliv spetskompetens

Publicerat fredag 11 mars, 2011

Läs också: